Magspot Blogger Template

Lirik Syi’ir Tanpo Waton oleh Gus Dur

Syi’ir Tanpo Waton dibuat dan dinyanikan oleh Gus Dur, nama asli adalah K.H. Abdurrahman Wahid. Isi lirik Syi’ir Tanpo Waton menceritakan tentang tingkah laku manusia di dunia yang didasar oleh agama Islam.
lirik Syiir Tanpo Waton dari gus dur

Di sekuling.com menyedikan lirik Syiir Tanpo Waton orinial, berikut dibawah ini :

Lirik Syi’ir Tanpo Waton oleh Gus Dur

Astaghfirulloh robbal baroya
Astaghfirulloh minal khotoya
Robbi zidni ‘ilman nafi’a
Wa wafiqni amalan sholikha

Yaa rosulalloh salamun’alaik
Yaa rofi’ashani wadaroji
Athfatayaji rotal alamii
Yaa uhailal judiwal karomi
Yaa uhailal judiwal karomi

Ngawiti ingsun nglaras syi’iran
Kelawan muji maring pengeran
Kang paring rohmat lan kenikmatan
Rino wengine tanpo pitungan
Rino wengine tanpo pitungan

Duh bolo konco prio wanito
Ojo mung ngaji syare’at bloko
Gur pinter dongeng nulis lan moco
Tembe mburine bakal sangsoro
Tembe mburine bakal sangsoro

Akeh kang apal qur’an haditse
Seneng ngafirke marang liyane
Kafire dewe dak digatekke
Yen isih kotor ati akale
Yen isih kotor ati akale

Gampang kabujuk nafsu angkoro
Ing pepahese gebyare dunyo
Iri lan meri sugihe tonggo
Mulo atine peteng lan nisto
Mulo atine peteng lan nisto

Ayo sudulur jo nglalekake
Wajibe ngaji sak pranatane
Nggo ngandelake iman tauhide
Baguse sangu mulyo matine
Baguse sangu mulyo matine

Kang aran sholeh bagus atine
Kerono mapan sari ngilmune
Laku thoriqot lan ma’rifate
Ugo hakekot manjing rasane
Ugo hakekot manjing rasane

Alqur’an qodim wahyu minulyo
Tanpo tinulis iso diwoco
Iku wejangan guru waskito
Den tancepake ing njero dodo
Den tancepake ing njero dodo

Kumanthil ati lan pikiran
Mrasuk ing badan kabeh jeroan
Mukjizat rosul dadi pedoman
Minongko dalan manjinge iman
Minongko dalan manjinge iman

Kelawan allah kang moho suci
Kudu rangkulan rino lan wengi
Ditirakati diriyadhohi
Dzikir lan suluk jo nganti lali
Dzikir lan suluk jo nganti lali

Uripe ayem rumongso aman
Dununge roso tondo yen iman
Sabar narimo najan pas-pasan
Kabeh tinakdir saking pengeran
Kabeh tinakdir saking pengeran

Kelawan konco dulur lan tonggo
Kang podo rukun ojo dak sio
Iku sunahe rosul kang mulyo
Nabi Muhammad panutan kito
Nabi Muhammad panutan kito

Ayo nglakoni sekabehane
Allah kang bakal ngangkat drajate
Senajan ashor toto dhohire
Ananging mulyo maqom drajate
Ananging mulyo maqom drajate

Lamun paslastro ing pungkasane
Ora kesasar roh lan sukmane
Den gadang allah swargo manggone
Utuh mayyite ugo ulese
Utuh mayyite ugo ulese

Yaa rosulalloh salamun’alaik
Yaa rofi’ashani wadaroji
Athfatayaji rotal alamii
Yaa uhailal judiwal karomi
Yaa uhailal judiwal karomi

Sekuling

Media Teknologi Informasi Indonesia

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال